Volendam verspeelt eerste punten

De koploper in de Jupiler League heeft vrijdag voor het eerst dit seizoen punten verspeeld. FC Volendam speelde in het eigen stadion met 1-1 gelijk tegen VVV-Venlo. De doelpunten vielen laat in de wedstrijd. Vito van Crooy zette de bezoekers uit Limburg twee minuten voor tijd op voorsprong, maar Ties Evers redde een minuut later met een geplaatst schot een punt voor de thuisclub.

null Beeld pro shots
Beeld pro shots

De ploeg van trainer Robert Molenaar blijft niettemin de ranglijst aanvoeren met dertien punten uit vijf duels. Achilles '29 kan zondag bij winst op Go Ahead Eagles op gelijke hoogte komen.

Helmond Sport profiteerde niet. De nummer drie in de stand had lang zicht op een zege tegen NAC Breda, maar de goal van Aleksandr Bjelica kort na rust bleek niet voldoende. Kevin Brands bracht de Bredanaars kort voor het eindsignaal op gelijke hoogte: 1-1.

FC Eindhoven vierde een ruime overwinning op MVV: 4-1. De Maastrichtenaren kwamen nog wel op voorsprong door een treffer van Luca Polizzi, maar Eindhoven kantelde de wedstrijd volledig met drie doelpunten binnen tien minuten. Roald van Hout scoorde in de 35ste en 38ste minuut, Anthony van den Hurk in de 39ste. Chiró N'Toko maakte in de tweede helft de vierde goal van de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag, die klom naar de vijfde plaats.

Telstar boekte zijn eerste overwinning van deze competitie: 2-1 tegen FC Emmen. Almere City FC nam de laatste plaats over na een kansloze nederlaag tegen Fortuna Sittard: 0-3.

NAC verspeelde op bezoek bij Helmond Sport opnieuw punten. Beeld pro shots
NAC verspeelde op bezoek bij Helmond Sport opnieuw punten.Beeld pro shots
Meer over