Volendam opgelucht na behalen van eerste punt

Het eerste punt van Volendam werd dinsdagavond aan de welbekende Dijk gevierd als betrof het een kampioenschap. De opluchting was groot bij de Noord-Hollandse fans die tot de achtste competitiewedstrijd op het eerste succes hadden moeten wachten....

Zo kon de achtste competitienederlaag op rij worden voorkomen en sprak niemand meer over de evenaring van een negatief record. Veertig jaar en zelfs nog langer geleden behaalden immers hetzelfde Volendam (seizoen 1963/'64) en later MVV ('68/'69) pas in de negende competitiewedstijd het eerste punt. Zondag, thuis tegen De Graafschap, hoopt trainer Frans Adelaar na het eerste gelijkspel op de eerste overwinning.

Willem II dacht aan één helft scherp voetballen genoeg te hebben. De Tilburgers startten laf, lieten de thuisclub het initiatief en kwamen er zelf aanvallend zelden of nooit uit. De niet-fitte topscorer Frank Demouge stond in de eerste helft geïsoleerd en kreeg tegen de lange verdedigers Mathieu Boots en Tim Bakens geen kans.

Volendam kon niet veel met het veldoverwicht, toonde een aandoenlijke werklust, maar was in de afwerking machteloos. Een schot van Hamit Yildiz en een kopbal van Mathieu Boots verdwenen hoog over het doel, Maikel Aerts had weinig moeite met een stuiterend afstandsschot van Gerson Sheotahul.

Drie minuten voor de rust kwam Volendam toch op voorsprong. Bernard Hofstede kopte een verre uittrap van Jeroen Verhoeven door, Melvin Platje nam de bal vol op de slof. De treffer, hoe mooi ook, had echter niet goed gekeurd mogen worden, het was scheidsrechter Raymond van Meenen en zijn assistent namelijk ontgaan dat de rechterspits de bal met de linkerhand mee nam.

Vijf minuten na de rust kwam een nu feller Willem II uit de eerste geslaagde aanval op gelijke hoogte. Sergio Zijler schoot de bal vanaf de rechterkant in de verre hoek, Verhoeven had het nakijken. Ruim tien minuten later was de Noord-Hollandse doelman opnieuw gezien, toen oud-ploeggenoot Paul Quasten van buiten het strafschopgebied een schuiver los liet. Het was in acht competitiewedstrijden al de 22ste tegentreffer voor Volendam dat een kwartier voor tijd toch verdiend loon naar werken kreeg toen Paul de Lange met een fraaie volley raak schoot.

Een schot tegen de paal van Sheotahul had in de slotfase zelfs bijna betekend dat Volendam de laatste plaats op de ranglijst kon overdoen aan Vitesse.

Meer over