Volendam haalt uit, Excelsior consolideert

ROTTERDAM (ANP) - FC Volendam heeft FC Emmen vrijdagavond de laatste illusie op de titel in de Gouden Gids Divisie ontnomen. In de strijd om de tweede plaats zegevierde de Noord-Hollandse brigade met 5-2 over de Drentse ploeg.

Tuyp was de grote man bij de thuisclub met drie treffers. Leferink scoorde twee keer voor Emmen. FC Volendam bleef op vijf punten van koploper Excelsior. De Rotterdammers wonnen in eigen huis met 2-1 won van laagvlieger Go Ahead Eagles. Jongen bracht de Deventenaren op voorsprong, Slory maakte nog voor de rust gelijk. Een kwartier voor tijd benutte Hertog voor de belangrijkste titelkandidaat een strafschop.

Het weggezakte VVV-Venlo weer eens te winnen. De Limburgse ploeg versloeg FC Eindhoven met 3-1. Het was de tweede zege in de laatste negen duels. Garcia, Soltani en Derksen maakten de doelpunten voor de ploeg die op de ranglijst naar de derde plaats klom, over Emmen en Helmond Sport (2-2 tegen De Graafschap) heen. Voor Eindhoven was het de eerste nederlaag in de zesde periode na drie overwinningen.

Ook FC Dordrecht verloor de ongeslagen status in het zesde deel van de competitie. Cambuur Leeuwarden zegevierde met 2-1 aan de Krommedijk dankzij treffers van Van Rijswijk en Hooijboer. Dordrecht, dat via Van Muyen nog wel eerst op voorsprong kwam, speelde door een rode kaart voor Den Dunnen vanaf de vijftigste minuut met tien man.

TOP Oss belandde op de eerste plaats in de stand van de zesde periode dankzij een late zege op Haarlem (2-1). Faria maakte in de laatste minuut het winnende doelpunt. TOP speelde vanaf de zeventigste minuut met tien man door het wegzenden van Van Dalen na zijn tweede gele kaart. AGOVV (3-1 winst bij FC Zwolle) heeft een verliespunt minder dan TOP Oss (winnaar derde periode) en een wedstrijd minder gespeeld.

Meer over