Voetbalquiz 2015

De afgang van Oranje, de glorie van PSV, de teloorgang van FC Twente, de zegereeks van Barcelona. In voetbal gebeurt zoveel, daarmee zijn tientallen quizzen te vullen. Bij dezen, traditioneel, de kerstquiz van de Volkskrant.

null Beeld anp
Beeld anp

Voor de winnaars

Twee verslaggevers van de sportredactie lieten een boek verschijnen in 2015: Bart Jungmann schreef Jean, de fraaie, bijna sociaal-culturele biografie over voormalig wielerverslaggever Jean Nelissen. Willem Vissers beschreef leven en werken van Piet de Visser, op 81-jarige leeftijd nog steeds scout van Chelsea.

Daar doen we bij: De snor van József Kiprich, van bestsellerauteur Michel van Egmond, en de heruitgave van het prachtige Voetbal in een vuile oorlog (Marcel Rözer en Iwan van Duren). Van elk boek zijn vijf exemplaren beschikbaar. De extra prijs valt vermoedelijk alleen in goede aarde bij supporters van PSV: de (ingelijste) foto op deze pagina, van huisfotograaf Guus Dubbelman, waarop Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Joshua Brenet blij zijn met de kampioensschaal.

Meedoen kan tot woensdag 6 januari. De uitslag zullen we vermelden in de krant van zaterdag 16 januari. Succes en fijne feestdagen.

undefined

Meer over