Voetbal: Feyenoord onderuit tegen Katwijk

KATWIJK (ANP) - Feyenoord heeft de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen verloren. De amateurs van Katwijk waren dinsdag verrassend met 1-0 te sterk. Oud-prof Quincy van Ommeren maakte in de eerste helft het enige doelpunt.

Feyenoord-trainer Erwin Koeman maakte in de oefenwedstrijd gebruik van 23 verschillende spelers. Romeo Castelen viel kort voor het einde van de tweede helft geblesseerd uit.

Ajax kende in Bathmen weinig moeite met de amateurs van ABS: 0-11. Bij rust stond het 0-3 dankzij een hattrick van Klaas-Jan Huntelaar. In de tweede helft scoorde ook de Griek Angelos Charisteas drie keer op rij. De andere treffers kwamen op naam van Mauro Rosales (2), Nicolae Mitea, Olaf Lindenbergh en Jeffrey Sarpong.

Jaap Stam werd door trainer Henk ten Cate aangewezen als de nieuwe aanvoerder van Ajax. De oefenmeester deelde dat de ervaren verdediger in het trainingskamp De Lutte mee na de wedstrijd tegen ABS. ,,Ik voel me vereerd'', aldus Stam. ,,Ajax is een grote club. Ik voel dat er dit seizoen iets moois kan groeien in deze groep.''

Meer over