Vitesse start zaak tegen Gelredome

Vitesse spant een kort geding aan tegen de Gelredome. De Arnhemse voetbalclub wil afdwingen dat op 4 februari in het stadion het bekerduel met NAC afgewerkt kan worden....

Van onze sportredactie

Dat zou niet mogelijk zijn omdat de Nederlandse tennisploeg van 7 tot en met 9 februari in hetzelfde stadion tegen Zwitserland uitkomt. Het is een duel uit de eerste ronde van de wereldgroep in de Davis Cup.

De Gelredome staat op 4 februari in het teken van de voorbereidingen op de tennisinterland en is dus dubbel geboekt. Volgens de directie van het stadion is er op de bewuste dag voor Vitesse geen plaats.

De KNVB wil echter dat de Arnhemse club niet naar een andere datum uitwijkt. Vitesse wil met het kort geding voorkomen dat het door de voetbalbond verantwoordelijk wordt gehouden voor het probleem.

Bij Vitesse wordt scheidend directeur Hans Schreudering voorlopig vervangen door Jan Snellenburg en Joop Kalksma. Het duo treedt wegens de nieuwe functie tijdelijk terug uit de raad van commissarissen van Vitesse.

Technisch directeur Rob Baan van Feyenoord heeft zijn aan het einde van het seizoen aflopende contract omgezet in een verbintenis voor onbepaalde tijd. Het bestuurslid is sinds januari 1998 aan de Rotterdamse club verbonden. Hij werkte eerder voor PSV.

Baan wil op korte termijn Thomas Buffel en Patrick Paauwe langer aan Feyenoord binden. Ook voert hij binnenkort gesprekken met Pierre van Hooijdonk en Kees van Wonderen. De contracten van beide routiniers lopen eind dit seizoen af.

Gesprekken met Ebi Smolarek hebben geresulteerd in een nieuw contract voor de vleugelspits. De 21-jarige aanvaller heeft zijn aan het einde van het seizoen aflopende verbintenis met nog drie jaar verlengd. Smolarek raakte in maart zwaar geblesseerd aan zijn knie. Hij moet nog zeker twee maanden revalideren.

De Limburgse trainer Gène Gerards keert terug in de Griekse competitie. De 62-jarige coach gaat aan de slag bij middenmoter Iraklis, waar hij de Joegoslaaf Ivan Jovanovic opvolgt die maandag werd ontslagen na de derde opeenvolgende nederlaag.

Gerards was werkzaam bij Apoel Nicosia op Cyprus, waarmee hij (opnieuw) aan kop ging. Met die club veroverde hij vorig seizoen de landstitel en drong hij dit seizoen verrassend door tot de derde voorronde van de Champions League, waarin AEK Athene te sterk bleek.

Gerards fungeerde eerder van 1985 tot 2000 als coach van OFI Kreta. Daarmee vestigde hij een duurrecord in het Griekse voetbal. Daarna was hij een jaartje werkzaam als assistent-trainer bij AEK Athene, voordat hij in dienst trad van Apoel Nicosia.

Gerards tekende een contract voor een half jaar bij Iraklis, met een optie voor de komende twee jaar. De Griekse club staat achtste in de competitie en is in zowel de UEFA Cup als het nationale bekertoernooi al uitgeschakeld.

Meer over