nieuwsatletiek

Visser prolongeert Europese titel 60 meter horden met recordtijd

Nadine Visser heeft in Polen haar Europese indoortitel op de 60 meter horden geprolongeerd. De 26-jarige atlete snelde in de Arena van Torun naar het goud in een tijd van 7,77 seconden. Het is niet alleen een Nederlands record, maar ook de beste mondiale tijd van dit jaar.

Nadine Visser (m) op de finishlijn. Beeld AFP
Nadine Visser (m) op de finishlijn.Beeld AFP

De pas 19-jarige Zoë Sedney, die heel verrassend de finale had bereikt, eindigde als zevende in 8,00.

Visser verdedigde in Torun de Europese titel die ze twee jaar geleden veroverde in Glasgow. Toen was ze een van de kanshebbers, nu de onbetwiste favoriete. Die status deerde haar weinig; Visser oogde in Torun zelfverzekerd en liep zich met praktisch foutloze races in de series en de halve finales naar de eindstrijd. Haar gouden race in de finale gaat de boeken in als een nagenoeg perfecte.

De specialiste heeft de afgelopen winter verder geslepen aan haar techniek. Haar kracht is met grote stappen uit het startblok komen, na acht passen de eerste horde nemen en kort achter het hekje landen. Doet ze dat goed, dan kan ze doorversnellen. Het was de tweede keer dit seizoen dat ze haar Nederlands record verbeterde. Ze liep eerder dit seizoen 7,81 in Madrid.

Sedney is een van de grote beloftes in de Nederlandse atletiek. Ze won al zilver op de EK voor junioren in 2018 en boekte dit indoorseizoen grote progressie. Ze verbeterde haar persoonlijk record met 7,98. Ze is de jongere zus van Naomi Sedney, die op de EK in Torun werd uitgeschakeld in de halve finales van de 60 meter.

Meer over