Villas-Boas: 'Doel blijft top 4'

Hoewel zijn club het vertrek van Gareth Bale compenseerde met het aantrekken van tal van topspelers, wil manager André Villas-Boas de verwachtingen rond zijn club Tottenham Hotspur temperen. 'Ons doel blijft kwalificatie voor de Champions League', zei Villas-Boas donderdag. Daarvoor is een plaats in de top 4 van de Premier League toereikend.

André Villas-Boas. Beeld reuters
André Villas-Boas.Beeld reuters

'Ons uitgavenniveau deze zomer heeft de verwachtingen doen rijzen. Maar we moeten reëel blijven en geen valse verwachtingen wekken', zei de Portugees die onder anderen de Argentijn Erik Lamela, de Deen Christian Eriksen (ex-Ajax), de Spanjaard Roberto Soldado en de Braziliaan Paulinho begroette. Ook de Belg Nacer Chadli verhuisde vanuit de eredivisie naar Londen. De Belgische aanvaller werd overgenomen van FC Twente.

Met al die aanwinsten is het verwachtingspatroon op White Hart Lane aardig opgeschroefd. 'Maar wij hebben niet de ervaring om te gaan met de druk die hoort bij een ploeg die om de titel speelt. Dat hebben we de laatste jaren nooit gedaan. We gaan net als hiervoor voor een plaats in de Champions League', aldus Villas-Boas. Vorig jaar eindigde Tottenham als vijfde. Dit jaar staat de ploeg, die zaterdag Norwich ontvangt, zesde na drie speeldagen.

Meer over