Verstappen voor eerste maal dit seizoen tevreden

Jos Verstappen is zelden tevreden. Meestal heeft de Nederlandse Formule I-coureur - soms ten onrechte - wel iets te mopperen....

ANP

BARCELONA

Zelfs wanneer hij als achtste finisht, zoals twee weken geleden in het kletsnatte Monaco, kan er geen lachje af. Zondag verscheen echter een brede grijns op het gezicht van de 25-jarige Limburger. Wegens de elfde plaats. Behaald in de Grand Prix van Spanje. Op één ronde van winnaar Jacques Villeneuve.

De Canadees heroverde met zijn derde seizoenszege de eerste plaats in het tussenklassement ten koste van de Duitser Michael Schumacher die als vierde werd afgevlagd op het circuit van Catalunya in de buurt van Barcelona. De tweede plaats was voor de Fransman Olivier Panis voor zijn landgenoot Jean Alesi.

'Ik ben heel tevreden', zei Verstappen direct na afloop. 'De auto, eigenlijk alles, was zondag beter dan het hele seizoen tot nu toe. Het was een vermoeiende race, maar ik heb dit jaar voor het eerst een goed gevoel. Het idee dat ik meedeed.'

Verstappen bevestigde echter zondag nog eens dat hij een uitstekende starter is. Nadat het eerste vertrek was afgebroken omdat Ralf Schumacher niet van zijn plaats kwam, schoot de Nederlander met zijn Tyrrell Ford als een raket naar voren.

Jacques Villeneuve, die in een interview met het Duitse opinie-weekblad Der Spiegel de nieuwe reglementen fel bekritiseerde, domineerde en regisseerde zondag de wedstrijd van het begin tot het einde. Hij was een van de coureurs die slechts twee keer een pitstop maakte. Evenals Verstappen, Alesi en Panis.

Meer over