Update

Vermeulen bondscoach volleyballers

Gido Vermeulen is de nieuwe bondscoach van de Nederlandse volleyballers. Dat heeft volleybalbond Nevobo vandaag bekendgemaakt. Vermeulen stapt over van de vrouwen- naar de mannenploeg.

Gido Vermeulen. Beeld anp
Gido Vermeulen.Beeld anp

Daar was een vacature ontstaan na het vertrek van Edwin Benne. De Nevobo gaat de komende tijd op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de vrouwen.

Vermeulen (50) werkte in het verleden als bondscoach van de Jeugd en Jong Oranje samen met een groot deel van de huidige mannenselectie. Jong Oranje won onder zijn leiding zilver op het EK en werd vierde op het WK. 'Ik heb als coach in het verleden de meest talentvolle jongens van Nederland mogen opleiden. Het Nederlandse mannenvolleybal is mij altijd aan het hart gegaan. Wat mij betreft is de cirkel rond', aldus Vermeulen die in februari 2012 Avital Selinger opvolgde als coach van de vrouwen. Bij het afgelopen WK in oktober bleek dat er wrijvingen waren tussen de coach en een deel van de selectie. De bond meldde vrijdag dat na een uitgebreide evaluatie was gebleken dat er te weinig chemie over was om de samenwerking voort te zetten.

Bovendien vervulde Vermeulen de functie van hoofdcoach op Papendal waar alle nationale teams zijn samengebracht. De Nevobo heeft besloten die taak weg te halen bij Vermeulen en een technisch directeur aan te stellen. 'Achteraf beschouwd concluderen we dat de functies van hoofdcoach en bondscoach niet optimaal te verenigen zijn', lichtte Joëlle Staps, algemeen directeur van de Nevobo, toe.

'Dat Gido vertrekt bij het vrouwenteam staat los van zijn kwaliteiten als coach. Ik ben blij dat hij voor ons behouden blijft.'

Jeroen Rauwerdink sprak zijn enthousiasme uit over de komst van Vermeulen. 'Bijna iedereen uit ons team heeft vroeger samengewerkt met Gido en grote successen met hem behaald. We kennen hem dus goed. Ik heb er het volste vertrouwen in dat we onder zijn leiding de komende jaren het beste uit onszelf gaan halen', aldus de ervaren international.

Meer over