Veelvraat Hamilton pakt ook Grote Prijs van China

Lewis Hamilton is momenteel heer en meester in de Formule 1. De Britse autocoureur won vandaag in zijn Mercedes overtuigend de Grand Prix van China en dat was al zijn derde zege op rij in de koningsklasse. Zijn Duitse teamgenoot Nico Rosberg finishte op grote achterstand als tweede. De Spanjaard Fernando Alonso boekte een succesje voor Ferrari door voor het eerst dit seizoen als derde te eindigen en daarmee op het podium te rijden.

null Beeld getty
Beeld getty

Van een spetterend gevecht zoals Hamilton en Rosberg de vorige grand prix in Bahrein opvoerden, was op het circuit van Shanghai geen sprake. Dat was vooral de schuld van Rosberg, die slecht startte en zelfs even wegzakte naar de zevende plaats. Een inhaalrace bracht hem terug achter Hamilton, maar het gat was te groot om de Engelsman nog te bedreigen. Rosberg blijft wel koploper in het wereldkampioenschap, maar hij zag zijn teamgenoot naderen tot 4 punten: 79 om 75.

Hamilton verzilverde voor de tweede keer dit seizoen zijn poleposition. Ook in de Grand Prix van Maleisië reed hij van start tot finish aan de leiding en kon geen enkele andere bolide hem bedreigen. In Shanghai was zijn voorsprong op Rosberg aan de meet meer dan 18 seconden. 'Ik was eigenlijk tegen mezelf aan het racen. Wat is deze bolide van Mercedes geweldig goed, ik kan het nauwelijks geloven', jubelde Hamilton na afloop. De wereldkampioen van 2008, toen voor McLaren, boekte de 25e zege in zijn carrière in de Formule 1 en hij komt daarmee in aantal GP-overwinningen op gelijke hoogte met de illustere oud-wereldkampioenen Niki Lauda en Jim Clark.

Sebastian Vettel moest genoegen nemen met de vijfde plaats. De Duitse viervoudig wereldkampioen van Red Bull beleefde een pijnlijk moment halverwege de race, toen de teamleiding hem de opdracht gaf zijn snellere teamgenoot Daniel Ricciardo voorbij te laten gaan.

Aanvankelijk weigerde Vettel de teamorder. 'We reden op dezelfde banden, dus ik begreep niet waarom ik opzij moest. Toen ik door kreeg dat voor Daniel een andere wedstrijdstrategie was gekozen, liet ik hem voorbij gaan. Het had ook geen zin meer, want ik was gewoon langzamer', verklaarde Vettel, die tot dusver een teleurstellend seizoen doormaakt en in de strijd om de wereldtitel pas op de vijfde plaats staat.

Alonso schonk zijn nieuwe Ferrari-teambaas Marco Mattiacci bij zijn debuut de eerste podiumplaats van dit seizoen. 'Best wel verrassend', vond de Spanjaard, die lang op de tweede positie koerste, maar uiteindelijk moest buigen voor Rosberg. 'Ik ben er blij mee. We zijn dit seizoen tegenvallend begonnen, maar ik sta desondanks derde in de WK-stand en doe volop mee in de titelstrijd.'

null Beeld getty
Beeld getty

Hamilton jubelt over Mercedes

Formule 1-coureur Lewis Hamilton voltooide vandaag in Shanghai een onvervalste hattrick met zijn derde zege op rij in een grand prix. De Brit was na afloop verbaasd over het gemak waarmee hij de Grote Prijs van China won. 'Ik was eigenlijk tegen mezelf aan het racen. Wat is deze bolide van Mercedes geweldig goed, ik kan het nauwelijks geloven', jubelde de winnaar. 'Ik moet natuurlijk de jongens uit mijn team bedanken, want zonder hun harde werk kan ik dit niet presteren.'

De wereldkampioen van 2008, toen voor McLaren, boekte de 25ste zege in zijn carrière in de Formule 1 en hij komt daarmee in aantal GP-overwinningen op gelijke hoogte met de illustere oud-wereldkampioenen Niki Lauda en Jim Clark.

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over