Update

Van Klaveren en Netteb in sprongfinale EK

Turnster Noël van Klaveren heeft zich donderdag bij de Europese kampioenschappen in Moskou overtuigend geplaatst voor de sprongfinale. Haar score van 14,583 werd slechts door twee turnsters overtroffen. Van Klaveren voegde zich daarnaast bij de beste 24 meerkampsters die vrijdag om de allroundtitel turnen.

Chantysha Netteb. Beeld reuters
Chantysha Netteb.Beeld reuters

Chantysha Netteb mag zaterdag ook terugkeren voor de finale op sprong, het toestel waarop ze vorig jaar Europees kampioene bij de junioren werd. Netteb was goed voor een gemiddelde van 14,016. De turnster van PAX/Bato blesseerde zich bij een van die sprongen wel aan haar knie, waardoor ze het na drie toestellen uit voorzorg voor gezien hield.

De Zwitserse Giulia Steingruber was de beste op sprong. De nummer 3 van vorig jaar was over twee sprongen goed voor 14,783. De Russische Maria Paseka, op sprong met brons beloond bij de Spelen in Londen, plaatste zich als tweede: 14,733. De score van Netteb was de zesde. Per toestel kwalificeren de beste acht turnsters zich voor de finale. Op de meerkamp kwam Van Klaveren met een totaal van 52,065 tot de 16e score, geschoond 15e. Vrijdagmiddag (15.30 uur Nederlandse tijd) komt ze daarom al weer in actie.

Woensdag kwalificeerden bij de mannen Yuri van Gelder (ringen) en Jeffrey Wammes (sprong, vloer) zich al voor de toestelfinales.

null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over