Van Gaal: 'Gary Neville moet op zijn woorden passen'

Niet de langdurige vete tussen Ronald Koeman en Louis van Gaal leidde gisteravond tot ophef tijdens de wedstrijd tussen Southampton en Manchester United, maar het commentaar achteraf van Gary Neville. Het harde oordeel van de oud-Manchester United-speler - 'United got away with murder' - schoot Van Gaal in het verkeerde keelgat.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Neville, die deel uitmaakte van de gouden Beckhamgeneratie en tegenwoordig voetbalanalist is bij Sky Sports, sprak gekscherend over Manchester United van Van Gaal als het 'Pub Team'. Ook stelde hij dat het een ongelooflijke prestatie was zo slecht te spelen en toch geen tegengoal te incasseren na de rust. United kwam erg goed weg, volgens hem.

Louis Van Gaal reageerde verbaasd op de opmerking 'United got away with murder.' 'Een Engelse uitdrukking?' Na bevestiging van de interviewer vervolgde Van Gaal: 'Neville kan alles zeggen, hij is een ex-legende.' Dat betekent volgens de trainer echter niet dat Neville vrijelijk zijn oordeel mag vellen. 'Hij moet opassen met wat hij zegt.'

Phil Neville

Phil Neville, de broer van Gary Neville, verzorgde afgelopen zomer tijdens het WK het commentaar voor de BBC. Hij kreeg daar veel kritiek te verduren, wegens de saaie en eentonige manier waarop hij verslag deed. Ondanks 440 klachten van kijkers na de openingswedstrijd van Engeland, besloot de BBC hem aan te houden als commentator.

Voorafgaand aan de ontmoeting tussen Koeman en Van Gaal, werd door tal van media gespeculeerd over hoe de twee coaches zich zouden opstellen. Vooral door Engelse tabloids, die dol zijn op een ouderwetse dugoutoorlog. Tijdens persconferenties stelden de twee Nederlanders zich echter erg volwassen op. Van Gaal sprak nog wel zijn bewondering uit over de prestaties van Koeman.

Meer over