Update

Van Gaal en ManU wachten nog op eerste overwinning

Coach Louis van Gaal heeft vandaag met Manchester United zijn eerste punt in de Premier League veroverd. Bij Sunderland zag hij zijn formatie met 1-1 gelijk spelen. Een week eerder had Van Gaal gedebuteerd in de Engelse competitie met een nederlaag op eigen veld tegen Swansea.

null Beeld reuters
Beeld reuters

Door Juan Mata kwam Manchester United na 17 minuten op voorsprong. De Spanjaard scoorde op aangeven van Antonio Valencia. Na een half uur was het alweer gelijk. Jack Rodwell was daarvoor verantwoordelijk. Hij kon van dichtbij inkoppen na een voorzet van de Zweed Sebastian Larsson.

Robin van Persie speelde voor het eerst weer mee met Manchester United. Vorige week was de aanvaller nog niet fit genoeg om te worden opgesteld. Van Gaal verving de international na ongeveer een uur voor Danny Welbeck. Sunderland speelde met Patrick van Aanholt als linksachter. Hij speelde vorig seizoen nog bij Vitesse.

Van Gaal had naderhand gemengde gevoelens. 'We kwamen door een fantastische goal op voorsprong. Daarna stonden we de tegenstander echter te veel spelhervattingen toe. Uit één daarvan scoorde Sunderland ook. In het tweede deel hadden we wel meer balbezit en waren we dominanter, maar aan de andere kant creëerden we minder kansen dan vorige week. Dat was dan wat minder.'

Van Persie vond naderhand dat er meer had ingezeten. 'We kwamen door een goed doelpunt op voorsprong, maar kregen uit een hoekschop onnodig de gelijkmaker om de oren. Daarna waren we in balbezit te slordig, waardoor we te weinig kansen uitspeelden.' Van Persie zei zich fit te voelen. 'Ik verheug me alweer op de volgende wedstrijd.'

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over