Update

Van Dijk en Lens trainen met Oranje

Met Virgil van Dijk en Jeremain Lens in de groep is het Nederlands elftal vrijdag begonnen aan de voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Bondscoach Danny Blind stapte een dag na de dramatische nederlaag tegen IJsland (0-1) met dertien spelers het veld op van amateurclub sv Rap in Amstelveen.

Virgil van Dijk. Beeld reuters
Virgil van Dijk.Beeld reuters

Van de basisspelers van donderdag verscheen alleen doelman Jasper Cillessen op het veld. Luciano Narsingh en Jeffrey Bruma, die al vroeg moesten invallen, werkten met de andere overgebleven basiskrachten een hersteltraining af in de sportschool nabij het spelershotel.

Aanvoerder Arjen Robben en Bruno Martins Indi hebben het trainingskamp van Oranje verlaten. Robben raakte geblesseerd tegen IJsland, Martins Indi werd met rood van het veld gestuurd en is geschorst voor het komende duel in Konya. Blind riep aanvaller Lens (Sunderland) en verdediger Van Dijk (Southampton) op als vervangers. Toevallig was Lens al in Amsterdam, waardoor hij donderdagavond direct kon aansluiten. Van Dijk, die begin deze week vlak voor het sluiten van de transfermarkt verhuisde van Celtic naar Southampton, meldde zich vrijdagochtend bij Blind.

Het Nederlands elftal vliegt vrijdagavond met 23 spelers naar Konya, een stad met bijna 1,2 miljoen inwoners in het binnenland van Turkije. Oranje moet daar zorgen dat het EK niet nóg verder uit beeld raakt. De ploeg van Blind staat op de derde plaats in groep A, met één punt meer dan de Turken. Oranje moet die plek vasthouden om de play-offs te halen, waarin nog een ticket voor het EK valt te verdienen. De eerste twee plekken in de groep zijn uit beeld geraakt.

Meer over