Van der Weerden loopt op training blessure op

PSV zal het de komende weken ook in de Nederlandse competitie zonder Chris van der Weerden moeten stellen. De verdediger liep donderdag tijdens de training een scheurtje in de hamstrings op en is waarschijnlijk voor vijf weken uitgeschakeld....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

Van der Weerden werd woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona (2-2) na ruim een half uur uit het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart. Daardoor wacht hem een automatische schorsing voor het volgende Europese duel, thuis tegen Newcastle United.

Ajax verhuurt Marcio Santos (28) tot 1 januari 1998 aan Sao Paulo. Santos kende een ongelukkige tijd bij Ajax. De verdediger, die drie jaar geleden met het Braziliaanse elftal wereldkampioen werd, kwam sinds zijn komst in 1995 nauwelijks aan spelen toe. Trainer Van Gaal gunde hem weinig speelminuten.

Vorig seizoen werd hij tijdelijk uitgeleend aan Atletico Mineiro. Na zijn terugkeer kwam de Braziliaan bijna niet meer in actie. Ook de nieuwe coach Olsen stelde Santos niet op. In het tweede van Ajax had hij evenmin het vertrouwen van de trainer Jan Wouters.

Meer over