NieuwsMountainbike

Van der Poel blijft maar winnen, nu ook indrukwekkende eerste wereldbekerzege op mountainbike

Mathieu van der Poel heeft in Nove Mesto zijn eerste wereldbekerwedstrijd cross country op de mountainbike gewonnen. De 24-jarige wielrenner van Corendon-Circus versloeg op het Tsjechische parcours wereldkampioen Nino Schurter uit Zwitserland in de sprint.

ANP
Mathieu van der Poel haalde vorige week al zijn nominatie voor de Olympische Spelen van Tokio binnen.  
 Beeld Klaas Jan van der Weij
Mathieu van der Poel haalde vorige week al zijn nominatie voor de Olympische Spelen van Tokio binnen.Beeld Klaas Jan van der Weij

Van der Poel eindigde vorige week als tweede bij de wedstrijd in het Duitse Albstadt en dwong daarmee meteen een olympische nominatie af. Afgelopen vrijdag en de week ervoor was hij al de beste in de zogeheten shorttrack-race. In Nove Mesto staken Van der Poel en Schurter er met kop en schouders bovenuit. Ze lieten de concurrentie al vroeg achter en hadden met ingaan van de laatste ronde een voorsprong van meer dan een minuut.

Schurter probeerde in de slotronde weg te rijden bij de Nederlander, maar die gaf geen krimp. Op een versnelling van Van der Poel had de Zwitser daarna geen antwoord.

Van der Poel maakt een bijzonder succesvol kalenderjaar door. Hij werd begin dit jaar al wereldkampioen veldrijden en boekte ook op de weg grote successen, bijvoorbeeld met de winst van de Amstel Gold Race.

Meer over