Update

Van den Brom hekelt arbitrage bij Olympiakos

Trainer John van de Brom van Anderlecht had gisteravond laat geen goed woord over voor de arbitrage in het Champions Leagueduel met Olympiakos Piraeus.

Anderlecht-coach John van den Brom. Beeld ap
Anderlecht-coach John van den Brom.Beeld ap

Niet alleen verloor Anderlecht de wedstrijd met 3-1, de ploeg beëindigde het duel ook nog eens met acht man door drie rode kaarten. 'Het was alsof iemand niet wilde dat we hier met de winst vandoor zouden gaan', aldus Van den Brom.

Cheikhou Kouyaté, Fabrice N'Sakala en doelman Silvio Proto kregen in de tweede helft ieder twee gele kaarten van de Duitse arbiter Wolfgang Stark en konden voortijdig inrukken. 'We kwamen nog voor rust terug, nadat Olympiakos de leiding had genomen en het duel eigenlijk controleerde. Na rust begonnen de scheidsrechters echter met het uitdelen van cadeautjes', sipte Van den Brom.

'Rode kaarten, strafschoppen. Zelfs toen we met tien, negen en acht man kwamen te staan hebben we nog gevochten voor een punt, maar het leek alsof het niet toegestaan was om hier een goed resultaat te boeken. Ik wil hier verder niets mee impliceren, ik geef alleen aan wat ik heb gezien', verklaarde de verliezend coach. Olympiakos kreeg twee strafschoppen, maar miste beide.

Toch was de Nederlandse oefenmeester ook realistisch. 'Wanneer je onderaan eindigt met 1 punt, dan is het duidelijk dat Olympiakos meer aanspraak maakt op een vervolg in het Europees voetbal. Ik wens ze veel succes.'

De Grieken verzekerden zich door een beter doelsaldo van een vervolg in de Champions League ten koste van Benfica, dat verder gaat in de Europa League. Paris Saint-Germain, de vierde club in poule C, was al verzekerd van de volgende ronde in het miljoenenbal.

Meer over