Utrecht, AZ én VVSB naar kwartfinale KNVB Beker

In het bekertoernooi van de KNVB hebben FC Utrecht, AZ en VVSB zich geplaatst voor de kwartfinale ten koste van Achilles, Kozakken Boys en Capelle.

FC Utrecht speler Sofyan Amrabat (2L) in duel met Achilles 29 spelers Jop van Steen (L) en Kursad Surmeli (M) Beeld anp
FC Utrecht speler Sofyan Amrabat (2L) in duel met Achilles 29 spelers Jop van Steen (L) en Kursad Surmeli (M)Beeld anp

In Groesbeek was Achilles '29 niet opgewassen tegen de eredivisionist FC Utrecht: 5-0.

Sébastien Haller maakte van de gelegenheid gebruik om een hattrick te scoren. De Fransman scoorde al na vijf minuten en was kort na rust opnieuw twee keer trefzeker.

Nacer Barazite bepaalde de ruststand (0-2) door een mooi opgezette aanval op aangeven van Kristoffer Peterson in te tikken. Invaller Patrick Joosten maakte het feestje compleet voor Utrecht. Alleen een goal voor Ruud Boymans ontbrak; hij keerde na een lange periode van blessureleed als invaller terug in de hoofdmacht bij Utrecht en zocht overduidelijk naar een doelpunt.

PSV verslaat Heracles

Ook PSV heeft zich geplaatst voor de kwartfinale ten koste van Heracles. Lees hier het wedstrijdverslag.

Kozakken Boys nu echt uitgeschakeld

Een gerechtelijke procedure hield Kozakken Boys in de beker, maar lang heeft de ploeg uit Werkendam er niet van kunnen genieten. Woensdagavond bleek AZ net te machtig voor de amateurs uit Werkendam: 3-1.

Kozakken Boys won twee weken geleden een rechtszaak tegen de KNVB, die de ploeg ten onrechte had uitgesloten van deelname na het opstellen van een speler die niet op het wedstrijdformulier stond in de wedstrijd met HBS (2-1). Tegen AZ vochten de amateurs voor wat ze waard waren, maar twee strafschoppen van Jeffrey Gouweleeuw zorgden alsnog voor de uitschakeling.

AZ was beter, maar moest het hebben van twee overtredingen in het zestienmetergebied. Keeper Jesper Hogedoorn vloerde kort voor rust AZ-aanvaller Vincent Janssen en kreeg rood. Kozakken Boys kwam met tien man nog terug via een prachtige vrije trap van Bryan Jongeneel, maar toen Quentin Jakoba AZ-aanvaller Robert Mühren neerlegde in het strafschopgebied, was de wedstrijd voorbij. Een derde AZ-goal van Mühren gold als slotakkoord.

AZ speler Alireza Jahanbakhsh (L) in duel met Kozakken Boys speler Gwaeron Stout Beeld anp
AZ speler Alireza Jahanbakhsh (L) in duel met Kozakken Boys speler Gwaeron StoutBeeld anp

VVSB tweede amateurploeg in kwartfinale

De strijd tussen topklassers Capelle en VVSB werd in het voordeel van laatstgenoemde beslist: 2-3. Olaf van der Sande opende de score nog namens Capelle en daarmee leek die ploeg op rozen te zitten. Na rust bleken de mannen van trainer Wilfred van Leeuwen echter over veerkracht te beschikken. Vladimir Jozic schoot hard binnen via de lat, Maikey Parami tikte de 2-1 in het doel en Giovialli Serbony kopte met nog ruim tien minuten te gaan een corner binnen. Jair Balrak maakte nog de aansluitingstreffer, maar kon Capelle niet meer redden.

VVSB is na HHC Hardenberg, dat dinsdag eredivisionist NEC versloeg, de tweede amateurclub die de kwartfinales bereikt.

Meer over