Update

United dendert door: ook zege in topper met Liverpool

Manchester United heeft zijn zesde zege op rij geboekt. Louis van Gaal zag zijn ploeg vanmiddag op Old Trafford Liverpool met 3-0 verslaan. De laatste treffer was van Robin van Persie. Bij rust leidde United met 2-0 door doelpunten van Wayne Rooney en Juán Mata. De Spanjaard scoorde op aangeven van Van Persie, maar stond duidelijk buitenspel.

null Beeld ap
Beeld ap

Liverpool liet enkele grote kansen onbenut. Vooral Raheem Sterling mocht zich dat aanrekenen. Mario Balotelli speelde de tweede helft in plaats van Adam Lallana, maar kon zijn Engelse werkgever ook niet van de gewenste impulsen voorzien. Bij de thuisclub blonk doelman David De Gea uit. Hij hield onder anderen Sterling van scoren af. De aanvaller van Liverpool had een vrije doorgang door een beroerde terugspeelbal van Ashley Young.

Deze verdediger stond, nadat Rooney al vroeg voor 1-0 had gezorgd na een fraaie soloactie van Antonio Valencia, vijf minuten voor rust aan de basis van de tweede treffer. Hij gaf de voorzet die door Van Persie hoog springend werd doorgekopt naar Mata, die de bal laag bukkend binnen knikte en bovendien de goedkeuring kreeg van de grensrechter.

Ver in de tweede helft had de ijverige Van Persie zelf ook nog succes met dank aan Mata, die niet zelfzuchtig was en de Nederlander zijn goaltje gunde. ManU heeft met 31 punten de derde plaats stevig in handen. Het gat met Chelsea (39) en Manchester City (36), die beide ook wonnen, is nog altijd flink.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over