UEFA Cup: Schalke wint ruim in Bulgarije

SOFIA (ANP) - Schalke 04 heeft zich donderdagavond een goede uitgangspositie verworven voor het behalen van de halve finale in de UEFA-Beker. De Duitsers wonnen de eerste wedstrijd van de kwartfinale met 3-1, uit bij Levski Sofia.

De Bulgaren kwamen in eigen stadion nog wel op een 1-0-voorsprong door een vroege goal van Daniel Borimirov. Nadat Cedric Bardon in de 35e minuut met een rode kaart van het veld was gestuurd, kon Schalke het initiatief overnemen. Door doelpunten van Gustavo Varela, Lincoln en Gerald Asamoah werd het na rust uiteindelijk 3-1.

De Roemeense derby eindigde onbeslist. Het duel tussen Rapid Boekarest en Steaua Boekarest eindigde in 1-1. Steaua, de uitspelende ploeg, kwam al na vier minuten op voorsprong door een goal van Banel Nicolita. Vlak na de pauze maakte Viorel Moldovan gelijk.

Basel wint

FC Basel won op eigen veld met 2-0 van Middlesbrough. De Zwitsers scoorden in de slotfase van de eerste helft. Eerst trof Delgado doel, waarna Degen het in blessuretijd nog erger maakte voor de Britten.

Voormalig FC Twente-verdediger Majstorovic speelde bij de thuisclub in de basis en kreeg geel. Bij Middlesbrough mocht de Nederlandse aanvaller Jerrel Hasselbaink beginnen, maar hij werd een kwartier voor tijd gewisseld. Donderdag is de return in Engeland.

Sevilla versloeg het Russische Zenit Sint Petersburg met 4-1. Saviola (Sevilla) en Kerzakov (Zenit) bepaalden de ruststand op 1-1. Marti benutte in de tweede helft een strafschop voor Sevilla, waarna Saviola zijn tweede van de avond maakte. Ver in blessuretijd scoorde Adriano nog eens voor de Spanjaarden. In de slotfase kreeg Arsjavin (Zenit) bovendien de rode kaart.

Meer over