Twee oud-leden mogelijk terug in sectiebestuur

In het nieuwe sectiebestuur betaald voetbal keren waarschijnlijk twee leden van het oude bestuur terug. Gerard Bouwer en Henk Kesler zijn door formateur Gaston Sporre benaderd om zitting te nemen in het nieuwe kabinet....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Van de voorzitters van de drie grootste clubs hebben Van Praag (Ajax) en Van den Herik (Feyenoord) laten weten geen zitting in het bestuur te zullen nemen. Als kandidaat blijft Van Raaij (PSV) over, maar ook is het mogelijk dat een andere vertegenwoordiger van de Top-3 naar voren wordt geschoven.

Bouwer was in het kabinet van Staatsen, dat struikelde over het mislukken van de zender Sport 7, penningmeester. Kesler beheerde juridische zaken.

In het nieuwe bestuur van zeven man zijn niet langer vier plaatsen ingeruimd voor clubgebonden mensen (twee uit de eredivisie en twee uit de eerste divisie). De eerste divisie levert een formatieplaats in, om zodoende ruimte te maken voor iemand met een echte voetbalachtergrond.

Met het zoeken van de specialist houden voorzitter Theo van Seggelen van de - momenteel geplaagde spelersvakbond - VVCS en directeur Jan Reker van de Coaches Betaald Voetbal zich bezig.

Bouwer en Kesler behoren tot de bestuursleden zonder clubbinding. De oorspronkelijk derde 'onafhankelijke' zal de voorzitter zijn.

Een van de eerste opdrachten van het bestuur zal, zoals Sporre dat omschrijft, een 'boedelbeschrijving' zijn.

Het bestuur moet dit jaar kunnen voorleggen wat de staat van het voetbal is en hoe de ontwikkeling zal zijn: de gevolgen van het bedrijfstakonderzoek en voorts onder meer de gedachten rond de nieuwe opzet van de competitie en de bestuurlijke consequenties daarvan.

Meer over