Update

Turnster Top pakt brons op sprong in Bakoe

Turnster Lisa Top heeft zaterdag brons gewonnen op het onderdeel sprong bij de Europese Spelen. De 18-jarige Nederlandse kwam in de nationale turnhal van Bakoe tot een gemiddelde score van 14,016, goed voor de derde plek. Dat betekende voor Top de tweede medaille op de Europese Spelen in Azerbeidzjan.

Lisa Top. Beeld reuters
Lisa Top.Beeld reuters

Maandag pakte ze samen met Céline van Gerner en Lieke Wevers brons in de landenwedstrijd.

De Zwitserse Giulia Steingruber, donderdag winnares van zilver in de meerkampfinale, won de discipline met een score van 14,999. De Russische Seda Toetchalian werd tweede, met een score van 14,683. Zij hadden zondag bij de kwalificaties voor de finale ook al de beste scores. Top eindigde toen ook als derde.

Van Gerner kon niet voor eremetaal zorgen op de brug. Ze liet 12,666 noteren en eindigde daarmee op de vijfde plaats in de finale. Goud was er voor de Russische Alija Moestafina, met de winnende score 15,400. Zij pakte na de overwinning in de individuele meerkampfinale haar tweede gouden medaille. Sophie Scheder uit Duitsland werd tweede (15,200), voor Andreea Iridon uit Roemenië (12,800).

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over