Update

Tuchtcommissie houdt vast aan 6 duels voor spugende Jansen

De tuchtcommissie van de KNVB heeft aanvaller Anco Jansen van Roda JC vandaag voor zes wedstrijden geschorst. Volgens de tuchtcommissie heeft Jansen zondag tijdens het verloren duel met MVV (3-1) gespuugd naar scheidsrechter Jeroen Sanders. De aanklager betaald voetbal stuurde Jansen maandag al een schikkingsvoorstel van zes wedstrijden schorsing, maar daar ging de 25-jarige spits niet mee akkoord. Na een hoorzitting in Zeist kwam de tuchtcommissie echter tot dezelfde straf.

null Beeld Pro Shots
Beeld Pro Shots

Jansen beweert zelf dat hij helemaal niet gespuugd heeft, maar volgens de commissie ondersteunen de beelden de verklaring van scheidsrechter Sanders. De aanvaller, die in Maastricht het openingsdoelpunt van Roda voor zijn rekening nam, maakte direct bekend dat hij naar de beroepscommissie stapt om zijn straf aan te vechten. De behandeling van de zaak dient volgens Roda op 17 februari.

De aanvaller moet vrijdag in elk geval één wedstrijd schorsing uitzitten als Roda JC, de nummer drie van de Jupiler League, op bezoek gaat bij FC Eindhoven, dat tweede staat. Jansen mag daarna wel spelen tegen FC Volendam (maandag) en Jong Ajax (16 februari). Pas als de beroepscommissie zich over de zaak heeft gebogen, zal duidelijk worden hoe hoog de straf voor Jansen wordt.

Meer over