Tsjmil kan beker in Parijs-Tours al bemachtigen

Andrei Tsjmil, ex-Moldaviër, ex-Oekraïner en tegenwoordig Belg, kan zondag in de klassieker Parijs-Tours de overwinning in de wereldbeker wielrennen zeker stellen....

Zijn beide tegenstanders verkeren een week voor het WK in Verona weliswaar in topvorm maar Tsjmil hoeft hen zondag maar te volgen om voldoende punten te sprokkelen. Hij heeft de beschikking over een sterke ploeg in een wedstrijd die hem ligt, getuige zijn zege in 1997.

Titelverdediger is de Fransman Jacky Durand. In het deelnemersveld bevinden zich twaalf Nederlanders: Max van Heeswijk (Mapei), Michael Boogerd, Erik Dekker, Maarten den Bakker, Marc Lotz, Leon van Bon, Aart Vierhouten (Rabobank), Jeroen Blijlevens, Tristan Hoffman, Servais Knaven, Remco van der Ven en Bart Voskamp (TVM-Farm Frites).

Jan Ullrich, winnaar van de Ronde van Spanje, is tijdens het wereldkampioenschap op de weg op 11 oktober in Verona kopman van de Duitse afvaardiging.

Tijdens het wereldkampioenschappen zal Ullrich steun krijgen van de Telecom-rijders Rolf Aldag, Dirk Baldinger, Bert Grabsch, Danilo Hondo, Jörg Jaksche en Andreas Klöden. Verder zijn de profs Klier, Nierman, Schweda en Schlickau geselecteerd voor de wegrace. In de individuele tijdrit vergezelt Jens Voigt de Tourwinnaar van 1997.

Frankrijk neemt met een jonge ploeg deel aan de WK. Richard Virenque en Laurent Jalabert ontbreken. Wel present is oud-wereldkampioen Laurent Brochard (San Sebastian 1997).

De Franse wegploeg is donderdag na Paris-Bourges als volgt samengesteld: Stéphane Berges, Pascal Lino, David Delrieu, Nicolas Jalabert, Cédric Vasseur, Laurent Brochard, Christophe Moreau, Frédéric Guesdon, Stéphane Heulot, Christophe Mengin, Jean-Cyril Robin en Jean-Michel Tessier. Reserve is Gilles Maignan.

Meer over