Update

Toussaint wil gaan trainen in Florida

Zwemster Kira Toussaint wil komend seizoen gaan trainen in Florida. De specialiste op de rugslag heeft al contacten met de Florida Gulf Coast University, maar de formaliteiten moeten nog definitief worden afgerond. 'Ik moet nog een test afleggen en mijn diploma's moeten ook worden bekeken. Het is nog niet helemaal zeker. Maar als alles in orde is, ga ik er op 13 augustus heen', zei Toussaint zaterdag.

Kira Toussaint. Beeld epa
Kira Toussaint.Beeld epa

Toussaint trainde in Eindhoven onder coach Marcel Wouda, maar kon niet helemaal haar draai vinden. 'Ik was het plezier een beetje kwijt. Ik vond de combinatie tussen zwemmen en school lastig. Maar ik wil toch wel graag blijven zwemmen. In Amerika kun je de dingen meer als team gaan doen. Ik denk dat dit mij beter ligt.'

Wouda heeft in het verleden ook in Amerika getraind. 'Ik heb er veel met hem over gepraat. Hij denkt dat dit ook wel goed bij mij past. Het is de bedoeling dat ik daar dan de komende maanden ga trainen en studeren. Ik heb al contact gehad met de coach en een paar meiden en ik zie het wel zitten om daar heen te gaan', vertelde de dochter van oud-olympisch kampioene Jolanda de Rover.

Meer over