Tour: Sinkewitz wil tweede test

BERLIJN (ANP) - Patrik Sinkewitz heeft officieel om een contra-expertise gevraagd. De Duitse wielrenner van T-Mobile is begin juni positief bevonden op het gebruik van testosteron. De Duitse wielerbond maakte dit vrijdag bekend.

Sinkewitz verblijft momenteel in een Duits ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen uit de Ronde van Frankrijk is geopereerd. Sinkewitz moest de ronde zondag verlaten na een botsing met een toeschouwer.

De Duitse wielerbond liet vrijdag weten dat er dinsdag contact met de inmiddels door T-Mobile geschorste renner wordt opgenomen om een datum voor de b-test te bepalen. Volgens Sinkewitz zijn er bij de eerste controle op 8 juni fouten gemaakt. Hij loopt het risico van een lange schorsing.

Sinkewitz kreeg op 8 juni buiten de wedstrijden om een controle. De ploeg was op trainingskamp in de Pyreneeën. Meerdere renners van T-Mobile werden toen getest. Volgens teamchef Bob Stapleton hebben de renners toen al schriftelijk laten vastleggen dat de vereiste procedure niet werd gevolgd.

Meer over