Toekomst Rijkaard bij Galatasaray onzeker

AMSTERDAM - De clubleiding van de Turkse voetbalclub Galatasaray beslist maandag of Frank Rijkaard aanblijft als coach.

Van onze redactie
null Beeld

Een speciaal belegde vergadering moet uitsluitsel geven of de club uit Istanbul nog vertrouwen heeft in de Nederlander. Rijkaard staat onder druk na tegenvallende resultaten.

Supporters eisen vertrek
Afgelopen weekeinde verloor Galatasaray onder leiding van Rijkaard met 2-4 van Ankaragücü. Het was de vierde nederlaag in acht competitiewedstrijden. De club staat nu negende. Ook is Galatasaray al uitgeschakeld in de Europa League. De Turkse supporters eisen nu het vertrek van de Nederlander.

Rijkaard werd in het seizoen 2009/2010 aangesteld als coach van Galatasaray. De clubleiding gaf hem als belangrijkste missie de club voor de 18e keer landskampioen te maken. Vorig seizoen eindigde Galatasary derde in de Turkse competitie.

Afkoopsom
Het contract van Rijkaard loopt nog tot medio 2011. Net als dat van zijn assistent-trainer Johan Neeskens. De afkoopsom van Rijkaard is volgens Turkse media het grootste obstakel om Rijkaard op straat te zetten. Volgens een clausule in zijn contract heeft hij bij een voortijdig einde van zijn dienstverband recht op 3,5 miljoen euro.

Rijkaard werd als trainer eerder ontslagen bij de Spaanse voetbalclub Barcelona nadat hij in het tweede opeenvolgende seizoen geen prijzen had gepakt.

Meer over