Tiger Woods wint Players Championship

Golfer Tiger Woods heeft zondag The Players Championship gewonnen. Op de laatste twee holes van de baan in Ponte Vedra Beach (Florida) rekende hij onder anderen af met Sergio Garcia, de collega met wie hij de afgelopen dagen een verhitte woordenwisseling had gevoerd.

Redactie
Tiger Woods zondag met zijn trofee na het winnen van The Players Championship. Beeld getty
Tiger Woods zondag met zijn trofee na het winnen van The Players Championship.Beeld getty

De Spanjaard Garcia vond dat zijn concentratie zaterdag ernstig was verstoord doordat Woods, nog geen 50 meter van hem verwijderd, het gejuich van het publiek had uitgelokt. Daarna kwam het tussen de twee niet meer goed.

Eilandje
In de afsluitende ronde waren ze met een gelijk aantal slagen begonnen aan hole 17. Daar moest Garcia vanaf de tee over het water toezien hoe Woods de cruciale, op een eilandje eindigende hole op par besloot.

De volgende twee ballen van Garcia belandden in het water, waardoor hij een viervoudige bogey moest laten noteren. Ten overvloede sloeg hij ook vanaf hole 18 de eerste de beste bal in het water, terwijl Woods die laatste hole volgens het boekje afrondde.

Nieuwkomer
Woods kon daarna op tv zien hoe de Zweedse nieuwkomer David Lingmerth, de enige die nog een play-off had kunnen forceren, mis putte en eveneens een bogey moest laten noteren.

Het was voor het eerst sinds 2001 dat Woods The Players Championship op zijn naam schreef. Hij komt in een illuster rijtje met Fred Couples, Davis Love III en Steve Elkington, de enigen die op de TPC Sawgrass-baan tweemaal wisten te winnen.

Record
Voor Woods betekende het de 78ste zege op de PGA Tour. Hij is nog vier overwinningen verwijderd van het record van Sam Snead.

Lingmerth, die zijn laatste ronde op 72 besloot, eindigde 2 slagen achter Woods, samen met Kevin Streelman en Jeff Maggert. Na zijn desastreuze twee laatste holes kwam Sergio Garcia niet verder dan de achtste plaats.

Sergio Garcia ziet een bal in het water belanden. Beeld epa
Sergio Garcia ziet een bal in het water belanden.Beeld epa
Garcia en Woods. Beeld getty
Garcia en Woods.Beeld getty
null Beeld ap
Beeld ap
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
null Beeld epa
Beeld epa
Meer over