Update

Tien man NEC moeizaam langs amateurs De Treffers

NEC heeft zich vanavond in het naburige Groesbeek bij de laatste 16 gevoegd in het toernooi om de KNVB-beker. De uit de eredivisie gedegradeerde club uit Nijmegen boekte in de derby bij topklasser De Treffers weliswaar een 3-1-zege, maar werd wel degelijk op de proef gesteld.

null Beeld Pro Shots
Beeld Pro Shots

Sjoerd Ars maakte twee treffers voor de profs, de eerste uit een strafschop. Wessel van der Horst gaf de zondagamateurs met nog ruim een kwartier te gaan hoop op een stunt met de 1-1. Niet veel later werd bovendien NEC-middenvelder Navarone Foor uit het veld gestuurd. Vlak voor tijd scoorde ook Anthony Limbombe nog.

De bezoekers domineerden in de eerste helft en kregen via Christian Santos ook enkele kansen. De grootste mogelijkheid was voor de thuisclub. Van der Horst had vrije doorgang naar doelman Joshua Smits maar speelde de bal te ver zich uit.

NEC kwam vlak voor rust op 0-1. Joris Jansen vergreep zich aan Ars, waarna scheidsrechter Björn Kuipers de bal op de stip legde. Ars zelf schoot beheerst raak. Door een beoordelingsfout in de Nijmeegse defensie kreeg Van der Horst ver in de tweede helft een herkansing. Ditmaal had hij wel succes, door de benen van Smits.

Toen Foor in kort tijdsbestek twee gele kaarten kreeg, lag een spannende en amusante slotfase in het verschiet. Ars temperde het Groesbeekse enthousiasme al na 3 minuten. Hij rondde goed voorbereidend werk van Limbombe af. Deze Belg pikte net voor het slotsignaal ook zelf nog een doelpuntje mee.

null Beeld Pro Shots
Beeld Pro Shots
Meer over