Thorpe kan nóg sneller door nieuw zwempak

De zestienjarige Australische zwemmer Ian Thorpe is nog lang niet aan het eind van zijn mogelijkheden. Vorige week verbeterde hij bij de Pan Pacifickampioenschappen in Sydney de wereldrecords op de 200 en 400 meter vrije slag, gisteren vertelde hij in dezelfde stad waarom hij binnenkort nog sneller zal gaan....

Thorpe is er zeker van dat deze excentrieke outfit hem opnieuw tijdwinst zal opleveren. Hij was al van plan het pak in Sydney te dragen, maar zag daarvan onder druk van de ploegleiding af. Het staat namelijk niet vast of deze body-suit is toegestaan; de technische commissie van de internationale zwemfederatie spreekt zich daarover binnenkort uit.

Overigens heeft Thorpe niet de primeur. Zijn landgenoot Klim draagt hetzelfde pak en ook de Nederlander Marcel Wouda testte 'de tweede huid' al eens uit. Het geheim van het pak is dat het bestaat uit afwisselend ruwe en gladde strepen. Als gevolg van dit effect glijden de zwemmers langer en sneller door het water.

'Ik heb het pak getest tijdens de training. Ik voel me er lekker in. Ik denk dat ik hiermee nog harder kan', aldus de zwemmer. Thorpe zal de zwemkleding voor het eerst in een officiële wedstrijd dragen bij de Australische kampioenschappen kortebaan, die donderdag beginnen.

Ian Thorpe imponeerde vorige week in het olympisch bad, waar hem een grootse toekomst werd voorspeld. De Amerikanen dichtten hem zelfs de mogelijkheden toe uit te groeien tot de grootste zwemmer aller tijden. De grootste kracht schuilt bij de 1.95 meter lange en 90 kilo zware Australiër in zijn voeten. Met schoenmaat 52 heeft hij een natuurlijke buitenboord-motor die hem in een ongelooflijk hoog tempo door het water stuwt.

Meer over