Thompson is Schippers opnieuw te snel af

Dafne Schippers heeft vrijdag tijdens de openingswedstrijd van de Diamond League in Doha op de 200 meter opnieuw haar meerdere moeten erkennen in de Jamaicaanse Elaine Thompson. De wereldkampioene finishte bij een flinke tegenwind in een tijd van 22,45 seconden. Thompson, de sprintkoningin van Rio op zowel de 100 als 200 meter, zegevierde in 22,19. Marie-Josee Ta Lou uit Ivoorkust eindigde als derde in 22,77.

Elaine Thompson wint de 200 meter in Doha. Schippers is tweede. Beeld afp
Elaine Thompson wint de 200 meter in Doha. Schippers is tweede.Beeld afp

Schippers verzekerde zich vorig jaar van de eindzege in het klassement op de 200 meter, goed voor een premie van 40.000 dollar en een diamantje. Voor dit seizoen is de opzet van de Diamond League gewijzigd. De atleten kunnen zich tijdens de eerste twaalf wedstrijden voor de finales in Zürich en Brussel plaatsen. De winnaars van de 32 disciplines kunnen ieder rekenen op een geldbedrag 50.000 dollar.

Schippers opende haar outdoorseizoen vorige maand in Californië waar ze op de 200 meter een tijd van 22,29 neerzette. De 24-jarige atlete werkt toe naar de WK in augustus in Londen, waar Thompson ongetwijfeld weer haar grootste tegenstandster zal zijn.

Schippers werkte de afgelopen maanden onder leiding van haar nieuwe coach Rana Reider veel aan haar start. Die zag er vrijdag in de warme avondlucht van Qatar goed uit, maar op het rechte stuk naar de finish kwam ze zichtbaar kracht en snelheid tekort om haar grote rivale op de laatste meters serieus te bedreigen.

De 100 meter voor mannen werd verrassend gewonnen door Akani Simbine. Met 9,99 liet de Zuid-Afrikaanse atleet Asafa Powell, Justin Gatlin en Andre De Grasse zijn hielen zien.

null Beeld afp
Beeld afp

Lees ook

Erg ingewikkeld hoeft Dafne Schippers niet te doen over haar strijdplan van dit seizoen: een à twee meter goedmaken op haar aartsrivaal Elaine Thompson. (+)

Voldoen oude atletiekrecords wel aan strenge antidopingcriteria? Als records worden geschrapt, dan is Schippers alsnog wereldrecordhouder.

Het gaat weer goed met de Dafne Schippers, opgekrabbeld uit een zwart gat. 'Het is veel te veel geweest' (+)

Meer over