Update

Theo Bos verslaat topsprinters in Ster ZLM Toer

Theo Bos heeft donderdag de tweede etappe van de Ster ZLM Toer gewonnen. De renner van het Blanco Pro Cycling Team bleef in de straten van Breda na een rit over 175 kilometer André Greipel (tweede) en Mark Cavendish (derde) voor in de sprint van een eerste peloton.

Theo Bos op archiefbeeld. Beeld epa
Theo Bos op archiefbeeld.Beeld epa

Het is voor Blanco de tweede ritzege op rij. Woensdag won de Duitser Robert Wagner de openingstijdrit over 8 kilometer door Goes. Wagner blijft bovendien leider in het algemeen klassement. Bos versloeg in Breda twee renners die naar de Ronde van Frankrijk gaan. Hij is zelf niet opgenomen in de voorselectie van zijn ploeg voor de Tour.

Bos staat volledig achter die beslissing. 'De Tour de France is toch echt een heel andere wedstrijd. Ik moet mezelf eerst nog bewijzen in de Giro of de Vuelta voordat ik daar echt klaar voor ben', liet de sprinter weten.

Volgens Bos speelde Blanco het spel slim. 'Door een aanval met Lars Boom en Robert Wagner in de finale moest Argos hard werken. Ook de ploeg van Cavendish had al veel gegeven onderweg. Hierdoor liep de voorbereiding voor deze teams niet ideaal. Ik besloot van ver de sprint aan te gaan en uit de rug van de anderen te komen. En nu ben ik gewoon heel blij dat ik deze mannen hier vandaag geklopt heb.'

Meer over