Update

Terpstra en Keisse winnen Zesdaagse

Niki Terpstra heeft met zijn Belgische ploeggenoot Iljo Keisse de 31ste Zesdaagse van Rotterdam gewonnen. De Nederlandse wielrenner, nooit te beroerd om aan te vallen, deed dat dinsdagavond in de afsluitende koppelkoers over 45 minuten plus 50 ronden veelvuldig met Keisse.

Niki Terpstra (rechts) en Iljo Keisse. Beeld pro shots
Niki Terpstra (rechts) en Iljo Keisse.Beeld pro shots

Het strijdlustge koppel sloeg in de finale op het allerlaatste moment toe en nam een beslissende voorsprong op de overgebleven concurrenten.

Dat waren er nog voldoende. Na drie kwartier koersen leidden Wim Stroetinga en Peter Schep nog, na eerder de aansluiting met het peloton met de kanshebbers nog te hebben verloren. Met het ingaan van de laatste 50 ronden resteerden er vier titelgegadigden. Het Belgische duo Gijs van Hoecke/Kenny de Ketele miste als enige de slag.

In de tussensprints waren Pim Lightart en diens Deense metgezel Michael Mörköv twee keer de beste, het jeugdige Nederlandse tweetal Yoeri Havik/Nick Stöpler eenmaal. Op de ultieme demarrage van Terpsta/Keisse had niemand een antwoord. Zeven ronden voor einde reed de Nederlands-Belgische combinatie solo op kop. Bij de huldiging flankeerden Schep/Stroetinga (tweede) en Havik/Stöpler (derde) de winnaars.

De Giant Sprint Masters werd gedomineerd door de befaamde Brit Chris Hoy. De zesvoudig olympisch baankampioen bleef in de eindrangschikking zijn landgenoot en opvolger Jason Kenny net voor. Teun Mulder en de Franse gigant Grégory Baugé konden onvoldoende weerwerk leveren. 'Het is een genot hier te kunnen rijden. We hebben helaas weinig van dit soort wedstrijden', reageerde de Schotse winnaar.

null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld anp
Beeld anp

Zesdaagsedirecteur Frank Boelé was zeer tevreden over de gang van zaken in Ahoy, waar bijna 27.500 toeschouwers werden verwelkomd. 'We zijn blij dat onze focus op kwaliteit op sportief gebied zijn vruchten afwerpt en dat het publiek heeft kunnen genieten van wereldklasse op de wielerbaan.'

null Beeld getty
Beeld getty

31ste Zesdaagse
Eindstand: 1. Keisse/Terpstra (Bel/Ned) 256 punten, 2. op 1 ronde Schep/Stroetinga (Ned) 287, 3. Stöpler/Havik (Ned) 279, 4. Mörköv/Ligthart (Den/Ned) 267, 5. De Ketele/Van Hoecke (Bel) 222, 6. op 2 ronden Bartko/Dillier (Dui/Zwi) 175.

Meer over