Zesdaagse

Terpstra en Keisse aan kop in Rotterdam

Niki Terpstra en zijn Belgische kompaan Iljo Keisse hebben op de eerste avond van de Zesdaagse van Rotterdam de leiding genomen. De titelverdedigers gaan aan kop met 81 punten. Na de eerste dag in Ahoy zitten vier koppels nog in dezelfde ronde.

Het Deense duo Michael Mörköv/Alex Rasmussen, winnaar van de afsluitende koppelkoers, staat in het algemeen klassement tweede met 72 punten. De Belgen Kenny De Ketele en Jasper De Buyst nemen de derde plaats in met 57 punten, Jens Mouris en Wim Stroetinga staan vierde met 27 punten. De Belkin-renners Theo Bos en Graeme Brown, die de Zesdaagse puur gebruiken als voorbereiding op het wegseizoen, liepen op de eerste avond al zeven ronden achterstand op.

Waar normaliter slechts een paar koppels totde favorieten behoren, lijkt deze editie van de Zesdaagse niet te voorspellen.
En dus is het nog helemaal geen uitgemaakte zaak dat Iljo Keisse en Niki Terpstra hun titel gaan prolongeren.
Veel renners riepen het al: de Zesdaagse van Rotterdam heeft misschien wel het sterkste deelnemersveld sinds het evenement in 2005 weer op de kalender kwam. Minimaal acht ploegen moeten in staat zijn om dinsdag met de overwinningsbloemen uit Ahoy te vertrekken. Organisator Frank Boelé is zeer content met het hoge niveau van het rennersveld. 'We wilden de strijd zo spannend mogelijk maken. Dit veld is enorm divers, maar de renners zijn ook heel erg aan elkaar gewaagd. Een favoriet kan zomaar op plek zeven eindigen als de topvorm ontbreekt.'

Uniek dit jaar is dat het hoofdprogramma van de Zesdaagse van Rotterdam 2014 dagelijks LIVE te volgen is, vanaf 19.00 uur via de livestream op www.sixdayracing.com. Vanaf 19.20 uur is de stream voorzien van Engels commentaar door commentator David Harmon en oud-wereldkampioen Tony Doyle.

undefined

null Beeld Zesdaagse
Beeld Zesdaagse
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over