Tennis: Dubbel Belgisch succes in toptennis

RIJSWIJK (ANP) - België kende in het weekeinde een dubbel succes in het internationale toptennis. Kim Clijsters zegevierde in Warschau en Olivier Rochus in München. Op het Portugese gravel van Estoril zegevierden de Chinese Jie Zheng en de Argentijn David Nalbandian.

Kim Clijsters, de nummer twee van de wereld, behaalde in de Poolse hoofdstad de eerste zege dit jaar. Haar laatste overwinning dateerde van oktober 2005 in Hasselt. In Warschau versloeg zij in de finale de Russin Svetlana Koeznetsova met 7-5 6-2 in een uur en 24 minuten. Het was de vijfde ontmoeting tussen beiden. Clijsters toonde zich voor de vierde keer de sterkste.

München

In München was de finale van het ATP-toernooi een volledig Belgische aangelegenheid. Olivier Rochus, de jongste van de tennissende broers, versloeg Kristof Vliegen met 6-4 6-2.

Voor Rochus was het de tweede zege bij de ATP na Palermo in 2003. Hij bezorgde België de vijfde internationale titel in de historie. De andere drie kwamen op naam van Xavier Malisse (Delray Beach 2005) en Filip Dewulf (Wenen 1995 en Kitzbühel 1997). Bij de vrouwen behaalde België met Henin en Clijsters een veelvoud aan toernooizeges.

Meer over