Update

Team Brunel wint tweede etappe Ocean Race

Het Nederlandse zeiljacht Team Brunel heeft de tweede etappe in de Volvo Ocean Race gewonnen. De boot van schipper Bouwe Bekking behield voor de kust van Abu Dhabi net genoeg voorsprong op de Chinese boot Dongfeng. Naast Bekking maakt ook Gerd-Jan Poortman deel uit van de bemanning aan boord van Brunel.

null Beeld getty
Beeld getty

De zeilers startten bijna een maand geleden vanuit het Zuid-Afrikaanse Kaapstad voor de tweede etappe in de reis rond de wereld. De laatste week lag Team Brunel bijna voortdurend op kop, maar Dongfeng was nooit ver weg. De Chinese boot nam in de slotfase van de ruim 11.000 kilometer lange etappe zelfs even de leiding. Bekking wist zijn boot toch nog voorbij Dongfeng te zeilen en kwam als eerste door de finishlijn. Het verschil op de finish met de Chinese boot, met de Franse schipper Charles Caudrelier, bedroeg uiteindelijk 16 minuten en 20 seconden.

Team Brunel eindigde in de eerste etappe, van Alicante naar Kaapstad, als derde. Die race werd gewonnen door Abu Dhabi Ocean Racing, dat in de thuishaven als derde gaat eindigen. Dongfeng werd in de eerste etappe ook al tweede. De drie boten gaan in aantal punten dan ook gezamenlijk aan kop van het klassement, maar dat wordt aangevoerd door Brunel en Abu Dhabi omdat zij een race hebben gewonnen.

Het gat met de overige drie boten die nog varen was vanochtend nog meer dan 100 zeemijl. Team SCA, met aan boord Carolijn Brouwer, ligt op ruime afstand laatste.

De derde etappe voert van Abu Dhabi naar Sanya in China. De zeilers gaan op 3 januari van start en moeten 4670 zeemijl afleggen naar de finish.

Meer over