Nieuws

Te Kloese opvolger Koevermans als directeur van Feyenoord

Dennis te Kloese wordt de nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Dat heeft de Rotterdamse club zaterdag bevestigd.

Redactie
De Kuip. Beeld ANP
De Kuip.Beeld ANP

De 47-jarige geboren Bussumer is de opvolger van Mark Koevermans, die eind oktober zijn vertrek aankondigde omdat hij na een reeks incidenten niet langer het gevoel had goed te kunnen functioneren. Bij Koevermans werden in september ‘s nachts de ruiten ingegooid en zijn voordeur beklad, vermoedelijk door leden van de harde kern van de club.

Te Kloese begint medio januari aan zijn werkzaamheden in De Kuip. Hij was sinds eind 2018 algemeen manager bij de Amerikaanse club LA Galaxy. Daarvoor was hij in dienst van de Mexicaanse voetbalbond en werkte hij als hoofd van de scouting en hoofd van de jeugdopleiding bij diverse clubs in Mexico. Zijn loopbaan als voetbalbestuurder begon bijna twintig jaar geleden onder de hoede van Hans Westerhof bij Chivas Guadalajara.

Koevermans stopt op 1 december bij Feyenoord. Tot de komst van Te Kloese neemt financieel directeur Pieter Smorenburg de taken waar.

‘Het was voor mij onmogelijk om nee te zeggen tegen Feyenoord’, laat Te Kloese op de website van de Rotterdammers weten. “Ik ben trots en vereerd straks in De Kuip aan de slag te mogen gaan. Ik zie het als een fantastische mogelijkheid en tegelijkertijd als een unieke uitdaging en avontuur voor mij en mijn familie.’

Te Kloese noemt Feyenoord ‘een schitterende club met een prachtige geschiedenis, een fantastische en trouwe achterban en met volop mogelijkheden op een mooie toekomst.’ Hij kent ook de problemen, met name rond de bouw van een nieuw stadion. ‘Natuurlijk weet ik dat er vele uitdagingen liggen. Deze ga ik vol overtuiging en enthousiasme aan door gebruik te maken van mijn langjarige ervaring. Ik kijk ernaar uit om mijn nieuwe collega’s, alle partners van Feyenoord en iedereen die dicht bij Feyenoord staat spoedig te ontmoeten en zo snel mogelijk samen aan de slag te gaan en nieuwe kansen te creëren.’

Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commissarissen, kent en volgt Te Kloese al jaren. “Ik ben ervan overtuigd dat hij de club met zijn kennis, ervaring en grote internationale netwerk flink vooruit kan helpen. Iets waar we hem natuurlijk op alle mogelijke manieren bij zullen helpen”, aldus Van Bodegom.

Meer over