Taihuttu verlaat TOP uit Oss en kiest voor contract bij MVV

MVV heeft overeenstemming bereikt met Jerry Taihuttu. De aanvaller van TOP Oss heeft een tweejarig contract bij de eredivisieclub uit Maastricht getekend....

Van onze sportredactie

AMSTERDAM

In het afgelopen seizoen werd hij met 24 doelpunten tweede op de topscorerslijst van de eerste divisie, achter Harry van der Laan (Cambuur). Bij MVV wordt Taihuttu de opvolger van Wilfred Bouma, die naar Fortuna Sittard vertrok.

Feyenoord en De Graafschap hebben overeenstemming bereikt over een transfer van middenvelder Robert Fuchs van de club uit Doetinchem. Dat heeft voorzitter Hylke Enzerink van De Graafschap bevestigd. De clubs zijn er zondagavond uit gekomen, nu moet Feyenoord nog tot een akkoord komen met de speler zelf. Na de verkoop van Giovanni van Bronckhorst aan Glasgow Rangers kwamen de onderhandelingen in een stroomversnelling.

De arbitragecommissie van de KNVB heeft bepaald dat Go Ahead Eagles de spelers Michel Boerebach, Mark Verkuijl en Bas Leferink mag ontslaan. Volgens de commissie kunnen de verbintenissen met de drie spelers om technische redenen worden ontbonden. De eerste divisieclub moet voor Leferink wel een vergoeding van achtduizend gulden betalen.

Fritz Korbach heeft zich dinsdag alweer vertoond op het trainingsveld. De coach van De Graafschap raakte maandag onwel bij de eerste sessie van het nieuwe seizoen. Hij ging daarna met spoed per ambulance naar het ziekenhuis. Maandagavond laat mocht Korbach naar huis. Hij moet zich nog wel bij de artsen melden voor nader onderzoek.

Roberto Lankohr verhuist van Fortuna Sittard naar RKC. De 29-jarige rechtermiddenvelder tekende voor drie jaar bij de eredivisieploeg uit Waalwijk. Lankohr begon zijn profloopbaan in 1987 bij PSV. Na een jaar in Eindhoven speelde hij één seizoen bij Haarlem. Daarna was de Limburger zeven jaar actief bij MVV en twee jaar bij Fortuna. Zijn contract bij Fortuna liep eind dit seizoen af.

RBC heeft Jan Brouwer benoemd tot algemeen manager. Hij gaat deze functie als eerste fulltime bij de Roosendaalse eerstedivisieclub bekleden. Brouwer heeft veel ervaring als algemeen manager. Hij heeft deze functie twaalf jaar bij Volendam vervuld. Ook bij Willem II heeft hij in het management gewerkt.

Meer over