Tafeltennisbond ruilt Top Twaalf in voor Masters

De Nederlandse Tafeltennis Bond (NTTB) heeft zonder overleg met clubs en spelers een heilig huisje afgebroken. De Nationale Top Twaalf, al jarenlang een van de paradepaardjes van de bond, is ingeruild voor een 'Masters'-toernooi waarvoor acht spelers en speelsters zijn uitgenodigd....

De afschaffing, en vooral de gevolgde procedure, heeft geleid tot protesten van A-spelers en van de vereniging van eredivisieclubs (BVE). 'Het hoofdbestuur heeft de hand in eigen boezem gestoken en toegegeven dat de manier van doen verre van elegant is geweest', zegt BVE-voorzitter Backhuijs. Inmiddels heeft de NTTB een excuusbrief gestuurd naar de A-spelers, maar men komt niet terug op de eerder genomen beslissing.

Voor het evenement, dat op 3 oktober in Hilversum wordt gehouden, is Europees kampioene Ni Xia Lian uit Luxemburg de grote favoriete bij de vrouwen. De voormalige Chinese international maakt deel uit van het team van De Treffers '70 in Klazienaveen. Daarnaast behoren Nederlands kampioene Dong Li, Nagashima uit Japan en Gerdie Keen tot het deelnemersveld. Bij de mannen zijn Trinko Keen en Danny Heister de belangrijkste gegadigden voor de eindzege.

Meer over