T-Mobile ontslaat Sinkewitz

BERLIJN (ANP) - T-Mobile heeft Patrik Sinkewitz dinsdag ontslagen. De directie van de wielerformatie nam dat besluit kort nadat de renner had laten weten dat hij afzag van een contra-expertise. Sinkewitz heeft inmiddels schuld bekend.

,,Ik sta in voor mijn fouten'', liet de renner via zijn advocaat weten. ,,Ik moet de gevolgen nu ook accepteren. Het is een grote fout geweest. Ik betreur het heel erg, ook voor mijn collega's, de ploeg, de sponsor en de gehele wielersport.''

Sinkewitz, die aanvankelijk nog het gebruik van dope ontkende, liet weten dat hij het spierversterkende hormoon testosteron met een gel op zijn lichaam aanbracht. ,,Dat was instinctief. Ik heb er niet over nagedacht. Ik hoop dat mijn bekentenis een eerste stap in de goede richting is. Ik hoop dat ik na mijn schorsing kan bijdragen aan een schone wielersport.''

Botsing

De Duitse wielerbond (BDR) vernam dinsdag dat Sinkewitz afzag van de contra-expertise. Bij een trainingscontrole op 8 juni werd in de urine van de prof van T-Mobile een te hoge concentratie testosteron aangetroffen. De bond van Duitse wielrenners (BDR) maakte dat 18 juli bekend tijdens de Ronde van Frankrijk.

Sinkewitz had de Tour toen net verlaten na een botsing met een toeschouwer. De renner vroeg direct om de contra-expertise, maar ziet daar nu alsnog vanaf. De manager van Sinkewitz maakte niet bekend waarom.

Meer over