Update

Sven Kramer heerst ook in Obihiro op 5000 meter

Sven Kramer heeft de eerste World Cup van het seizoen gewonnen. Bij de wereldbekerwedstrijd in het Japanse Obihiro won de Fries de 5000 meter. Hij reed 6.20.90. De Rus Alexander Roemjantsev werd tweede in 6.23.57, Wouter olde Heuvel pakte brons in 6.24.04.

null Beeld epa
Beeld epa

De tijden van de overige Nederlanders waren: Bob de Jong (6.25.95) en Koen Verweij (6.28.62)

Voor Kramer was het zijn 31ste wereldbekerzege en zijn 25ste triomf op de 5000 meter. De kopman van TeamLottoNL Jumbo won twee weken geleden ook al op deze afstand bij de NK Afstanden in Heerenveen. Ploeggenoot Olde Heuvel eindigde toen eveneens als derde.

Kramer mist in Japan een aantal serieuze concurrenten. Jan Blokhuijsen (niet gekwalificeerd), Jorrit Bergsma (andere prioriteiten), de Russen Ivan Skobrev (andere verplichtingen) en Denis Joeskov (mentale problemen) en de Noor Havard Bökko (knieblessure) ontbreken bij de eerste internationale krachtmeting van het post-olympische seizoen. Zij verschijnen volgend weekeinde bij het tweede evenement in het wereldbekercircuit in Seoul evenmin aan de start.

Kramer zelf slaat het derde wereldbekertoernooi in Berlijn (5-7 december) over. Hij geeft in die periode de voorkeur aan een trainingskamp in Collalbo.

Meer over