Superieure Krajicek zet Rafter op eenvoudige manier opzij

Richard Krajicek is in topvorm. De als veertiende geplaatste Hagenaar won donderdag bij het tennistoernooi van Parijs kinderlijk eenvoudig van de Australiër Patrick Rafter, toch de nummer drie van de wereld....

Van onze sprtredactie

AMSTERDAM

Pete Sampras was net iets te sterk voor Korda: 4-6, 7-6, 6-4. De Tsjech had Sampras bij het laatste Grand Slam in New York nog verrast. De Rus Kafelnikov, vijfde geplaatst, versloeg de Fransman Escudé met 6-3, 6-4. Hij komt in de kwartfinales uit tegen de als vierde geklasseerde Rusedski. De Brit had geen moeite met Ulihrach uit Tsjechië: 7-5, 6-3. Ook Thomas Muster (7-5, 6-4 tegen Corretja) en Thomas Enqvist (6-1, 6-4 tegen Gustafson) bereikten de laatste acht.

Krajicek maakte tegen de winnaar van de US Open bijna geen fouten. Op eigen service was hij oppermachtig. De als derde geplaatste Rafter maakte in de eerste set slechts drie punten op zijn harde opslag. Bij 5-5 ging Krajicek ook goede returns slaan. Eén doorbraak op de service van Rafter was genoeg om de eerste set met 7-5 te winnen.

De Nederlander haalde in de tweede set een nog hoger niveau. Rafter kon niets beginnen tegen de service van Krajicek. In zijn eigen opslaggames kreeg de service-volley-speler aan het net de ene na de andere passeerslag om zijn oren. Krajicek greep de set en de partij met 6-2.

Zelfverzekerd stond hij daarna de pers te woord: “Als ik zo speel kan ik van iedereen winnen. Ik sla eindelijk goede returns, zodat ik mijn tegenstanders constant onder druk kan zetten. Dat is extra moeilijk voor hen, omdat ze weten dat het bijna onmogelijk is om mijn service te breken”, aldus de winnaar.

Krajicek die eerder de Fransman Santoro opzij zette, speelt in de kwartfinales tegen Björkman. Zaterdag versloeg hij de Zweed in Stuttgart. De winst op Rafter leverde Krajicek 45 extra punten op, die de 25-jarige Hagenaar goed kan gebruiken voor het bereiken van het WK in Hannover. 'Ik wil nog één keer alles geven om die finale te bereiken', verklaarde Krajicek.

Meer over