Suarez blijft verrassen in Melbourne

Carla Suarez Navarro blijft het tennispubliek bij de Australian Open verrassen. Het 20-jarige Spaanse talent liet zaterdag blijken niet in de war te zijn geraakt van haar verbazingwekkende overwinning op Venus Williams, een ronde eerder....

ANP

Suarez lijkt op weg haar imponerende grandslamdebuut, vorig jaar bij de Roland Garros, te evenaren. Op het gravel van Parijs stuurde ze tot ontzetting van het Franse publiek Amelie Mauresmo naar huis en bereikte ze zelfs de kwartfinale. Daarin bleek Jelena Jankovic te sterk. Diezelfde Servische schakelde Suarez ook uit op Wimbledon, in de tweede ronde.

Tijdens haar eerste optreden bij de Australian Open ontpopt de 20-jarige inwoonster van Barcelona zich echter weer tot een reuzendoder. Maar verwacht van haar geen grote uitspraken: ‘Misschien wel, misschien niet’, antwoordde ze op de vraag of ze kansen ziet de kwartfinale te bereiken. ‘Ik speel nu tegen Anabel. We zullen zien, ik weet het niet.’ Met Anabel doelde ze op haar landgenote Anabel Medina Garrigues, die zaterdag verantwoordelijk was voor de eliminatie van Flavia Pennetta uit Italië: 6-4 6-1.

Mauresmo
Voormalig winnares van de Australian Open, Amelie Mauresmo, werd in de derde ronde uitgeschakeld. De Française had geen verweer tegen Viktoria Azarenka: 4-6 2-6. De 19-jarige speelster uit Wit-Rusland brak zes van de negen opslagbeurten van haar opponente en plaatste zich op eenvoudige wijze voor de vierde ronde. ‘Het is frustrerend om slechts zes games te winnen, maar ik speelde gewoon niet goed genoeg op de cruciale momenten’, analyseerde Mauresmo.

Trieste dag voor zussen
Azarenko, die in Melbourne als dertiende is geplaatst, stuit in de achtste finale op Serena Williams. De Amerikaanse vedette gaf Peng Shuai uit China tennisles: 6-1 6-4. Ook Svetlana Koeznetsova kwalificeerde zich voor de achtste finale dankzij een benauwde overwinning op Alona Bondarenko uit Oekraïne: 7-6 (7) 6-4. Het was sowieso een trieste dag voor de Bondarenko's, aangezien ook voor zus Katerina de derde ronde het eindstation betekende. Zij verloor met 2-6 2-6 van de Chinese tennisster Zheng Jie.

Meer over