Update

Stosur en Halep bereiken finale in Moskou

De Australische Samantha Stosur (WTA 19) heeft de finale bereikt van het met 795.707 dollar gedoteerde WTA-toernooi in de Russische hoofdstad Moskou.

Koen Hellemans
Samantha Stosur. Beeld afp
Samantha Stosur.Beeld afp

Stosur, als zevende geplaatst in Moskou, versloeg in de halve finales de Russische Svetlana Kuznetsova (WTA 23) in twee sets met 6-2 en 6-4 na 1 uur en 33 minuten.

Halep
In deze editie treft Stosur in de finale de als vijfde geplaatste Roemeense Simona Halep, die zich in recordtempo ontdeed van thuisspeelster Anastasia Pavljoetsjenkova: 6-2 6-1. De partij, waarin Halep zes breaks plaatste tegenover één van de Russische, nam een uur en een kwartier in beslag.

De nummer 18 van de wereld schreef eerder dit jaar al vier WTA-titels op haar naam. Ze was onder meer de beste bij het grastoernooi in Rosmalen. Stosur, die op de wereldranglijst een positie lager staat dan Halep, won vorige week in de Japanse stad Osaka haar tweede titel van dit seizoen. Beide speelsters troffen elkaar in het verleden viermaal. De Australische toonde zich drie keer de sterkste, terwijl de laatste ontmoeting in Cincinnati in augustus een prooi was voor Halep.

Meer over