Update

Stöpler en Havik heroveren leiding Zesdaagse

Nick Stöpler en Yoeri Havik hebben zondag opnieuw de leiding genomen bij de Zesdaagse van Rotterdam. De talentvolle baanwielrenners, 22 en 21 jaar oud, namen tijdens de vierde dag in Ahoy de eerste plaats over van Niki Terpstra en diens Belgische partner Iljo Keisse. De verschillen in de top zijn echter heel klein.

null Beeld getty
Beeld getty

Zes koppels staan binnen een ronde van elkaar. Stöpler en Havik gaan aan kop met 180 punten, gevolgd door Pim Ligthart en Michael Mörköv uit Denemarken (175). Terpstra en Keisse nemen met 171 punten de derde plaats in, de titelverdedigers Peter Schep en Wim Stroetinga hebben 170 punten. De Belgische wereldkampioenen Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke doen met 138 punten ook mee om de eindzege, net als het Duits/Zwitserse duo Robert Bartko/Silvan Dillier (119).

In het sprinttoernooi gaat Sir Chris Hoy aan de leiding met 22 punten, gevolgd door landgenoot Jason Kenny (26). Teun Mulder staat derde met 38 punten. Bij de finale van de sprint stonden opvallend genoeg drie man aan de start, in plaats van de gebruikelijke twee. Hoy en Mulder waren in de halve finale namelijk exact gelijk geëindigd. In de eindstrijd ging de winst naar Kenny, de olympisch kampioen.

Gangmaker Joop Zijlaard nam zaterdagavond afscheid van zijn publiek. De 69-jarige Rotterdammer reed op gepaste wijze zijn laatste rondjes op de derny, die daarna voor 12.500 euro werd geveild.

Meer over