Stichting legt 4 toppaarden vast

Het springpaard Zenith SFN, het para-dressuurpaard Uniek en de eventingpaarden Vira en Rumour Has It zijn vastgelegd door de Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP). Het NOP is opgericht om er voor te zorgen dat Nederlandse toppaarden in de aanloop naar grote kampioenschappen niet worden verkocht.

Met Zenith SFN won Jeroen Dubbeldam in 2014 zowel individueel als met het team goud bij de Wereldruiterspelen in Caen. Beeld epa
Met Zenith SFN won Jeroen Dubbeldam in 2014 zowel individueel als met het team goud bij de Wereldruiterspelen in Caen.Beeld epa

'We zien om ons heen dat veel goede paarden de grens over gaan; alle lof dient volledig te gaan naar de eigenaren die bereid zijn om hun paard te behouden tot en met de Olympische Spelen', zei NOP-voorzitter Ieko Sevinga.

Met Zenith SFN won Jeroen Dubbeldam in 2014 zowel individueel als met het team goud bij de Wereldruiterspelen in Caen. Het NOP heeft inmiddels veertien paarden vastgelegd tot aan de Olympische Spelen van Rio 2016 waaronder Glock's Undercover (Edward Gal) en Jerich Parzival (Adelinde Cornelissen).

null Beeld epa
Beeld epa
Meer over