Update

Stevens neemt Adrie Koster mee naar VfB Stuttgart

Huub Stevens gaat weer aan de slag als trainer bij VfB Stuttgart. De zestigjarige Limburger is de opvolger van Armin Veh, die gisteren zijn functie neerlegde. De voormalige topclub staat met negen punten uit twaalf duels onderaan in de Bundesliga. Stevens neemt Adrie Koster, eerder deze maand opgestapt als coach van Jong Oranje, als assistent-coach mee naar de hekkensluiter in de Bundesliga.

Huub Stevens. Beeld AFP
Huub Stevens.Beeld AFP

Na zijn presentatie leidt Stevens vanmiddag meteen al de training bij de club, waar hij vorig seizoen als crisismanager fungeerde. In de laatste tien competitiewedstrijden behoedde hij VfB Stuttgart toen voor degradatie. Ondanks zijn geslaagde missie kwam het niet tot een nieuw contract voor het huidige seizoen.

Stevens zei destijds dat hij opnieuw een rustpauze wilde nemen. Na zijn ontslag vorig seizoen bij PAOK Saloniki was hij dat ook al van plan. De voormalige verdediger liet zich destijds als interim-coach echter snel overhalen door Stuttgart, dat een half jaar later opnieuw met succes bij hem aan de bel trok.

Kort na het vertrek van Veh zinspeelde de clubleiding al op een snelle rentree van Stevens. ,,We hebben iemand nodig die ervaring heeft in deze situatie en die de ploeg naar een hoger niveau kan tillen. De selectie heeft zeker potentie. De nieuwe coach moet ervoor zorgen dat het eruit komt'', liet voorzitter Bernd Wahler vandaag weten.

Stevens was als coach in Duitsland eerder werkzaam bij Schalke 04, Hertha BSC, FC Köln en Hamburger SV. In Nederland fungeerde hij als trainer van Roda JC en PSV. Stevens begint vrijdag op de bank met de uitwedstrijd tegen SC Freiburg aan zijn tweede termijn bij Stuttgart.

null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over