Sterrenteam Monaco koploper na winst in topper

Olympique Marseille heeft in de vierde ronde van de Franse competitie de eerste punten ingeleverd en is meteen koploper af. De topper tegen AS Monaco ging voor eigen publiek verloren: 1-2. Het bijeengekochte gezelschap van de Russische miljardair Dimitri Ribolovlev leidt nu met 10 punten, 1 meer dan 'OM' en Saint-Etienne.

Falcao (r) heeft Monaco naast Olympique Marseille gezet. Beeld epa
Falcao (r) heeft Monaco naast Olympique Marseille gezet.Beeld epa

De koploper kwam nog wel op voorsprong. De Braziliaan Lucas Mendes, al in de beginfase ingevallen voor de Senegalees Souleymane Diawara, scoorde 1 minuut voor rust. Vlak na de hervatting herstelde de Colombiaan Radamel Falcao, voor veel geld weggehaald bij Atletico Madrid, het evenwicht. Emmanuel Rivière, die de promotie van Monaco naar Ligue 1 al wel meemaakte, besliste het duel 10 minuten voor tijd. Hij was vlak daarvoor in het veld gekomen voor Falcao.

Saint-Etienne versloeg Girondins Bordeaux met 2-1 dankzij treffers van Romain Hamouma en Loïc Perrin. De Pool Ludovic Obraniak deed pas vlak voor het slotsignaal iets terug namens de bezoekers.

Paris Saint-Germain krijgt de smaak zo langzamerhand ook te pakken. Na twee gelijke spelen werd zaterdagavond de tweede zege op rij genoteerd. Wel had de regerend kampioen de grootste moeite En Avant Guingamp er in Parijs onder te krijgen. Adrien Rabiot en Zlatan Ibrahimovic scoorden pas in blessuretijd: 2-0. Gregory van der Wiel had opnieuw een basisplaats bij de miljoenenploeg uit de Franse hoofdstad.

Meer over