Sprinter Van Hummel pakt zijn ritzege in de Ronde van België

Amsterdam Sprinter Kenny van Hummel won donderdag de tweede etappe van de Ronde van België. Hij was in Knokke-Heist de snelste in de massasprint....

Van onze sportredactie

‘Ik heb echt naar deze koers gepiekt’, jubelde Van Hummel. De sprinter won eerder deze maand al een etappe in de Ronde van Picardië. ‘Ik trek mijn vormpeil nu door. Ook vrijdag wil ik weer meedoen voor de prijzen’, blikte hij vooruit naar de derde etappe die de renners naar Mechelen voert.

De leidende positie in het algemeen klassement van Philippe Gilbert kwam in de etappe over 162,7 kilometer die startte in Eeklo niet in gevaar.

In de Ronde van Italië heeft André Greipel de achttiende etappe op zijn naam geschreven. De Duitse wielrenner was in Brescia de sterkste in de massasprint van de laatste vlakke etappe. Julian Dean uit Nieuw-Zeeland werd tweede vóór de Italiaan Tiziano Dall’Antonia.

De etappe werd gekleurd door de Belg Olivier Kaisen en de Italiaan Alan Marangoni. Zij gingen 21 kilometer na de start op avontuur. Enkele kilometers voor de eindstreep werden ze achterhaald door het peloton. Michiel Elijzen was op plaats acht de beste Nederlander.

Vandaag en morgen volgen twee aankomsten bergop. Zondag is de afsluitende tijdrit. De Spanjaard David Arroyo rijdt in de roze leiderstrui. Ivan Basso volgt op bijna tweeënhalve minuut.

Meer over